Dezvoltare și optimizare personală prin metoda psihodramei

Solicită ofertă
Viaţa poate fi înţeleasă numai privind înapoi, dar trebuie trăită privind înainte
Sören Kierkegaard
Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă fiecare dintre noi este „Cum pot să-mi fac viața cât mai bună, să devin cea mai bună variantă a mea?”.
Tendința celor mai mulți este însă de a o ignora: „…lasă, … la urma urmei merge și așa…”

Dacă faci parte dintre cei care nu se mulțumesc cu puțin și vor mai mult, atunci noi, psihologii – psihoterapeuții – formatorii, îți oferim:

⦿ Cunoașterea de sine;
⦿ Identificarea și consolidarea calităților și resurselor personale;
⦿ Dezvoltarea abilităților și capacităților;
⦿ Dezvoltare și/sau optimizare personală.

PROGRAMUL 1
Grupuri de dezvoltare și optimizare personală prin metode de acțiune – psihodramă

2 ore săptămânal

Română

10-12 participanți

Durată program:

2 ore săptămânal sau intensiv de weekend (vineri și sâmbâtă)

Structură program:

• Comunicare;
• Empowerment:
• Stimă de sine;
• Relații și conflicte;
• Pierderi/separări;
• Frici;
• Iubirea de sine.

Abilități cheie urmărite:

Capacitate de introspecție și autoanaliză, Cunoaștere de sine, Abilități de comunicare, Relaționare și rezolvare a conflictelor, Spontaneitate și creativitate.

Obiective / Rezultate obținute:

• Autocunoaștere;
• Activarea resurselor și puterii personale;
• Întărirea Eului;
• Rezolvarea unor conflicte intrapsihice;
• Spontaneitate și creativitate;
• Autenticitate.

Cui i se adresează:

Tuturor persoanelor care în prezent simt nevoia de a-și regăsi echilibrul psiho-emoțional, de a depăși bariere personale și a debloca resurse care să le permită să trăiască o viață mai împlinită, fericită și plină de sens.

PROGRAMUL 2
Formare în Psihoterapie – Psihodramă Clasică
Conform programului acreditat prin Asociația Română de Psihodramă Clasică

4 ore

Română

10-12 participanți

Durată program:

4 ani (1 week-end pe lună sau 4 ore / săptămânal în perioada septembrie – iunie).

Structură program:

• Participare constantă la propriul grup didactic și conducerea unor activități psihodramatice: anul I și II – activități cu grupul; anul III și IV – activități cu protagonist;
• Ședințe de strategie și metodă psihodramatică;
• Studiul unor ședințe de psihodramă înregistrate video;
• Ședințe de supervizare;
• Participare la sesiunile rezidențiale (octombrie și martie) care reunesc toate grupurile din țară pentru aprofundare teoretică.

Abilități cheie urmărite:

Abilități de lucru cu metode de acțiune cu copii, adolescenți, adulți și vârstnici; Abilități de lucru cu grupuri din medii diverse: clinic, educațional, organizațional, asistență socială.

Obiective / Rezultate obținute:

• Competență în psihoterapie recunoscută de Colegiul Psihologilor din România (presupune licență în psihologie sau medicină).
• Competența de formator (trainer) prin metode de acțiune (licență în alt domeniu).

Cui i se adresează:

Studenților și absolvenților facultăților de psihologie, psihopedagogie, medicină, asistență socială pentru competența în psihoterapie și alte domenii pentru competența de formator.

Asociaţia Română de Psihodramă Clasică (ARPsiC) face parte din Federaţia Română de Psihoterapie (FRP), Federaţia Europeană a Organizaţiilor de Training în Psihodramă (FEPTO) şi diplomele eliberate sunt recunoscute de Colegiul Psihologilor din Romania şi pot fi echivalate la nivel internaţional.

Formarea se desfășoară pe parcursul a 4 ani şi cuprinde un număr de 4000 ore de studiu, reprezentând 1600 ore de pregătire teoretică şi 2400 ore de pregătire practică.

În Braşov cursurile sunt coordonate de formator conf.univ.dr. Gabriela Dima şi formator psih.dr. Mihaela Dana Bucuţă şi se desfăşoară în regim săptămânal şi de weekend.

Pentru detalii consultaţi www.psihodramaclasica.ro.

 

Pentru informații suplimentare despre serviciile noastre de Consiliere şi Psihoterapie,
consultanții noștri vã stau în permanențã la dispoziție:

Conf. Dr. Ela Dima | E-mail: ela.dima@yahoo.com | Tel: 0745 136 103
Psih. Mihaela Bucuță | E-mail: bucutamihaela@yahoo.com | Tel: 0722 558 059

Decizia de a urma această formare în psihodrama clasică a venit după ce timp de un an de zile am făcut parte dintr-un grup săptămânal de terapie prin această metodă. Experiența a fost extrem de importantă pentru dezvoltarea mea, dar mai ales pentru că am reușit să îmbunătățesc într-un mod blând și foarte eficient relația cu mine. Pentru mine, este cea mai valoroasă formă de dezvoltare și învățare pe care am aprofundat-o în toți anii de școală, alături de un grup motivant și un coordonator inspirațional.

Gabriela Brașoveanu, 40 ani

Am experimentat psihodrama mai întâi în calitate de client, apoi m-am decis să mă formez, chiar dacă mai am o formare în psihoterapia sistemică de familie. Psihodrama m-a fascinat si m-am indragostit de ea.
In formare învățămfăcând, adică suntem pe rând facilitatori de grup (directori in termeni tehnici). Avem si sesiuni de teorie, cursuri scrise si supervizare. Mi se pare foarte bine organizata formarea. Avem si 2 intalniri pe an cu totistudentii si profesorii pentru a ne cunoaste si a invataimpreuna. Sunt cate 3 zile intensive de studiu teoretic si practic.
Dupa 4 ani de formare dam un examen scris si practic pentru acreditare.
Poti sa te formezi chiar daca nu ai diploma de licenta in psihologie, pentru ca poti sa aplici psihodrama si in alte scopuri decat terapeutice, de exemplu in organizatii, in mediu educational, dezvoltare personala.

Adina Bereș, 37 ani

Am experimentat psihodrama mai întâi în calitate de client, apoi m-am decis să mă formez, chiar dacă mai am o formare în psihoterapia sistemică de familie. Psihodrama m-a fascinat si m-am indragostit de ea.
In formare invatamfacand, adica suntem pe rand facilitatori de grup (directori in termeni tehnici). Avem si sesiuni de teorie, cursuri scrise si supervizare. Mi se pare foarte bine organizata formarea. Avem si 2 intalniri pe an cu totistudentii si profesorii pentru a ne cunoaste si a invataimpreuna. Sunt cate 3 zile intensive de studiu teoretic si practic.
Dupa 4 ani de formare dam un examen scris si practic pentru acreditare.
Poti sa te formezi chiar daca nu ai diploma de licenta in psihologie, pentru ca poti sa aplici psihodrama si in alte scopuri decat terapeutice, de exemplu in organizatii, in mediu educational, dezvoltare personala.

Beatrix Friedl, 35 ani

Intră în legătură cu un consultant

CONTACTEAZĂ-NE ACUM

Mindfulness

Solicită ofertă
Mulți oameni sunt treji, însă nu se bucură cu adevărat de miracolul de a fi vii!”
Thich Nhat Hanh
Credem foarte mult în oameni și de aceea vrem să le oferim un mediu potrivit în care să experimenteze, să descopere răspunsuri la întrebările
care îi frământă și să primească informații despre subiecte care sunt de interes pentru ei.
Programele de dezvoltare personală sunt potrivite oricărei persoane dorește să aducă schimbări sau îmbunătățiri în viața ei.

Mindfulness-ul este o tehnică de reconectare cu sine ce presupune concentrarea atenției în momentul prezent pentru a constata, cu intenție și fără a judeca, ce este acum. Este un instrument practic, bazat pe știință, pe care să îl poți accesa oricând.

7 Motive pentru care să Practici Mindfulness

⦿ Stimulează Sănătatea: Întărește sistemul imunitar; Ameliorează durerea fizică; Ameliorează inflamația la nivel celular; Stimulează nivelul de energie.
⦿ Stimulează Fericirea: Crește pozitivitatea; Reduce anxietatea și anxietatea paroxistică; Reduce depresia; Reduce stresul.
⦿ Îmbunătățeste Viața Socială: Îmbunătățește relațiile și dezvoltă inteligența emoțională; Te ajută să fii mai empatic(ă) și plin de compasiune; Reduce sentimentul de singurătate și neintegrare.
⦿ Îmbunătățeste Auto-Controlul: Îmbunătățește abilitatea de a gestiona emoțiile; Îmbunătățește abilitatea de introspecție.
⦿ Modifică Funcționalitatea Creierului (în bine): Creșterea volumului de materie cenușie (creșterea de legături sinaptice); Îmbunătățește activitatea cerebrală în zonele destinate reglării emoționale, emoțiilor pozitive și auto-control; Crește grosimea corticală în zonele legate de atenție.
⦿ Crește Eficiența în Muncă: Îmbunătățește concentrarea și atenția; Îmbunătățește abilitatea de a te concentra pe mai multe activități deodată; Îmbunătățește memoria; Îmbunătățește abilitatea de a fi creativ și de a găsi soluții noi; Oferă claritate.
⦿ Dezvoltă Înțelepciunea (capacitatea de a lua decizii corecte)

Mituri Clarificate

1. Meditația NU este relaxare
Meditația înseamnă gestionarea atenției în mod voluntar și conștient. Uneori, în unele tipuri de meditație, te poți și relaxa, dar acesta este doar un efect secundar neimportant (deși plăcut) al practicii meditative.

2. Meditația NU este o „religie
Tipul de meditație mindfulness practicată în programele noastre este secular, non-religios și științific. În programele noastre nu se discută, nu se practică și nu se amintește de nimic în legătură cu orice fel de religie, nouă sau veche.

3. Meditația NU este „instrument de convertire”
Pentru că practicăm meditația seculară, nu avem la ce să „convertim” pe nimeni. Deci, nu.

4. Meditația NU înseamnă „golirea capului de gânduri”
Creierul omului „secretă” 12.000 – 15.000 de gânduri pe zi. Golirea completă este practic imposibilă – și nefolositoare. Efectele meditației se obțin prin readucerea repetată a atenției pe obiectul ales, la fel cum mușchii se dezvoltă la sală prin ridicarea repetată de greutăți. Fără gânduri nu există efecte benefice la acest nivel de practică.

5. Meditația NU te „transformă într-o legumă”
Dimpotrivă. Când ești atent poți vedea mai multe lucruri și el poți folosi pentru binele tău și al celorlalți. Când ești împovărat de gânduri joci într-o piesă de teatru care nu e a ta. Meditația este un ajutor pentru a-ți scrie singur scenariul vieții.

PROGRAMUL 1
Introducere în managementul minții tale. Primii pași către liniștea interioară

6 săptămâni

Română

6-20 participanți

Drată program:

6 săptămâni, 90 min/săptămână.

Structură program:

Învățarea și aplicarea gradată a tehnicilor de antrenare a atenției, identificare și gestionare emoțiilor și de auto-cunoaștere din meditația mindfulness:
• atitudinea mindfulness în sală și în viață de zi cu zi;
• mindfulness-ul simțurilor;
• exerciții de mindfulness în sală;
• învățarea tehnicilor de meditație mindfulness;
• aplicarea zilnică a tehnicilor pentru stabilirea practicii proprii.

Abilități cheie urmărite:

Utilizare a tehnicilor de meditație mindfulness; Identificare a practicilor potrivite individual; Demarare a practicii de mindfulness individuale; Stabilirea unui „obicei pentru o viață”.

Obiective / Rezultate obținute:

• Stabilirea unui obicei adaptiv legat de propriul psihic;
• Începerea creșterii gradului de implicare în activitățile prezentului;
• Creșterea gradului de autocunoaștere;
• Creșterea gradului de autogestiune a stărilor de spirit;
• Creșterea clarității în privința propriilor acte și sentimente;
• Îmbunătățirea calității percepute subiectiv a calității vieții.

PROGRAMUL 2
Gestionarea Efectelor Stresului prin Tehnici Tradiționale (GESTT™) / MBSR

8 săptămâni

Română

6-20 participanți

Drată program:

8 săptămâni, 90 min/săptămână.

Structură program:

• Meditația mindfulness în gestionarea efectelor stresului;
• Tehnici de meditație ghidată pentru claritate și calm;
• Tehnici de meditație ghidată pentru situații tensionate/dureri cronice.

Abilități cheie urmărite:

Diminuare a efectelor stresului; Evitare a riscului de burnout; Gestionare a eventualelor stări de dureri cornice.

Obiective / Rezultate obținute:

• Gestionarea efectelor stresului;
• Gestionarea eficientă a riscului de burnout;
• Creșterea gradului de claritate în privința vieții proprii;
• Creșterea calității percepute subiectiv a vieții.

PROGRAMUL 3
Training de Dezvoltare a Compasiunii – ca modalitate de creștere a calității subiective a vieții

6 săptămâni

Română

6-20 participanți

Drată program:

6 săptămâni, 90 min/săptămână.

Structură program:

• Înțelegerea compasiunii – atitudine, aplicații;
• Înțelegerea impactului compasiunii active asupra calității vieții personale;
• Înțelegerea și aplicarea compasiunii de sine în viața proprie;
• Înțelegerea și aplicarea compasiunii în lucrul cu oamenii/echipa;
• Tehnici contemplative de creștere a compasiunii.

Abilități cheie urmărite:

Dezvoltarea compasiunii; Manifestarea atitudinii de compasiune pentru îmbunătățirea vieții; Leadership cu compasiune în organizație.

Obiective / Rezultate obținute:

• Dezvoltarea empatiei/simpatiei;
• Creșterea capacității de recunoștință ca bază a fericirii individuale;
• Utilizarea noilor abilități pentru a crește calitatea vieții;
• Aplicarea leadershipului cu compasiune în viața cotidiană a echipei/organizației.

PROGRAMUL 4
Dezvoltarea personală bazată pe autodescoperire în mediu de meditație mindfulness

Permanent

Română

6-20 participanți

Drată program:

permanent, 60 min/săptămână.

Structură program:

Practicarea tehnicilor contemplative dedicate, împreună cu schimburi de idei și bune practici.

Abilități cheie urmărite:

Autocunoaștere profundă; Autoînțelegere; Gestiune a propriei vieți afective în întregime; Relaționare caldă și eficientă; Creare, reconstrucție sau edificare a relațiilor interpersonală; Sentimentul de conexiune interumană.

Obiective / Rezultate obținute:

• Claritate și calm în întreaga viață proprie, inclusiv în cea afectivă;
• Creșterea sentimentului de conexiune umană și diminuarea sentimentului de singurătate;
• Construirea de relații de cuplu solide, calde;
• Îmbunătățirea relației cu copiii/parenting eficient;
• Dezvoltarea personală continuă;
• Diminuarea/eliminarea dependențelor, chiar și a celor uzuale (cafea/tutun/social media/etc).

Sunt un om pragmatic și am apreciat extrem de tare datele științifice care stau la baza tehnicilor mindfulness. Am găsit un instrument care mi se potrivește și o practică care mă susține în fiecare zi.

Adrian Popa, 28 ani

Lucrez într-o corporație, sunt mamă, soție și programul meu zilnic este destul de încărcat. Totuși, la cursul de mindfulness, am găsit o metodă foarte eficientă care mă ajută să mă relaxez și să îmi găsesc bucuria, în fiecare clipă.

Anna Szikely, 42 ani

Prima oară când am luat contact cu această metodă a fost acum câțiva ani. Atunci nu am băgat-o în seamă crezând că sunt prea ocupat pentru asta. Acum, ani mai târziu, am participat la unul dintre workshopuri și am înțeles importanța celor 10 minute de mindfulness pe zi, schimbările care se produc la nivel neuronal. Am descoperit aici un om cu experiență, ce practică mindfulness-ul și care m-a ajutat să depășesc acele momente de impas.

George Daminovici, 45 ani

Intră în legătură cu un consultant

CONTACTAȚI-NE ACUM