În ultimul deceniu resursele umane s-au schimbat dramatic. Departamentele interne de resurse umane se pot simți copleșite de ritmul schimbărilor, de la noua legislație care modifică modul în care se raportează la angajați până la schimbarea cerințelor fiscale care afectează gestionarea salariilor.

Provocările cu care se confruntă fiecare afacere sunt unice pentru afacerea respectivă. Dar majoritatea constată că, la un moment dat, au nevoie de îndrumare și consiliere eficientă pentru a reuși. În astfel de momente, este probabil ca întreprinderile să ia în considerare angajarea unui consultant eficient în domeniul resurselor umane pentru a le ajuta să treacă peste momentele dificile.

Cei mai buni consultanți în resurse umane oferă un nivel de expertiză care adesea nu se găsește în cadrul echipei dvs. existente. Aceștia pot chiar să facă un pas înainte pentru a ocupa poziții interimare de resurse umane, dacă este necesar. Consultantul de resurse umane potrivit este suficient de adaptabil pentru a oferi o gamă largă de servicii de specialitate personalizate în funcție de nevoile clientului. Fie că îl angajați pentru un proiect individual, pe bază de tarif orar sau folosind un contract anual, obiectivul lor este de a umple orice lacune de resurse umane existente în cadrul afacerii.

De ce să angajați un consultant în resurse umane?

Consultanții în resurse umane aduc expertiză din fiecare aspect al operațiunilor de resurse umane, inclusiv salarizarea, recrutarea, formarea, remunerarea, beneficiile și strategiile de păstrare a angajaților. Aceștia pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea și eficientizarea departamentului de resurse umane al unei companii.

Un consultant vă ajută să creați politici de resurse umane mai bune – ceea ce, la rândul său, creează o forță de muncă mai stabilă, cu o rotație mai mică a personalului. Ce diferență face acest lucru pentru bunăstarea companiei dvs. (ca să nu mai vorbim de profitul dvs.)? Luați în considerare acești indicatori revelatori de la Capterra:

Mai mult de 55% dintre companiile din SUA raportează că retenția angajaților reprezintă o problemă semnificativă pentru organizațiile lor.

Aproape 25% dintre noii angajați părăsesc noua lor companie în termen de 45 de zile.

În Statele Unite, soluția medie pentru un proces de angajare din neglijență depășește 1,6 milioane de dolari.

Costul de înlocuire a unui lucrător care părăsește afacerea dvs. este cuprins între 30% și 150% din salariul anual al angajatului.

Angajații care trec printr-un program robust de integrare au cu aproape 60% mai multe șanse de a fi păstrați timp de trei sau mai mulți ani.

Aceste cifre reflectă performanța medie a resurselor umane. Rezultatele reale pot varia în funcție de companie, deoarece fiecare afacere are obiective și provocări diferite legate de resursele umane.

Acestea fiind spuse, iată care sunt cele mai convingătoare motive pentru a angaja un consultant în resurse umane.

O funcție de resurse umane bine stabilită

Cu cunoștințele lor vaste în materie de recrutare, integrare, politici și proceduri de resurse umane, conformitate, precum și în ceea ce privește raportarea și respectarea registrelor, consultanții instruiți și experimentați pot stabili de la zero o funcție de resurse umane foarte eficientă. Acest lucru îi face să fie de neprețuit pentru întreprinderile noi și în creștere.

Strategii eficiente de recrutare

Potrivit Societății pentru Managementul Resurselor Umane (Society for Human Resources Management – SHRM), costul mediu de angajare a unui nou angajat este de peste 4.000 de dolari. Nu numai că doriți să găsiți cea mai bună persoană pentru postul respectiv, dar doriți ca aceasta să rămână.

Un consultant eficient în resurse umane poate oferi îndrumări solide privind strategiile de recrutare strategice și rentabile care reflectă așteptările celor care caută un loc de muncă. Puteți, de asemenea, să externalizați întregul proces de recrutare către consultant, inclusiv serviciile de headhunting. În cele din urmă, consultantul dvs. vă poate ajuta să concepeți o strategie de recrutare care să identifice candidații cu cele mai mari șanse de a fi păstrați pe termen lung. Economiile pe care le generează un consultant puternic justifică mai mult decât costurile de angajare.

Navigarea cu succes prin reglementări complexe și cerințe de conformitate

Litigiile reprezintă o preocupare majoră pentru majoritatea departamentelor de resurse umane. Un mic caz de nedreptate (percepută sau reală) poate duce la daune financiare și de reputație majore. Consultanții experimentați în domeniul resurselor umane au o pregătire specială în medierea și soluționarea conflictelor, în cererile de despăgubire a lucrătorilor, în practicile neloiale de muncă și multe altele. De asemenea, aceștia înțeleg strategiile de bune practici pentru a spori angajamentul și satisfacția angajaților, reducând riscul unor procese costisitoare. În plus, un consultant în resurse umane cunoaște importanța critică a conformității cu noile legi și reglementări. Această expertiză de ultimă oră ajută întreprinderile să evite penalitățile asociate cu neconformitatea.

Încredere în deciziile critice de externalizare

Decizia de a externaliza sau nu funcțiile cheie de resurse umane, cum ar fi recrutarea, gestionarea resurselor umane, procesarea salariilor și gestionarea beneficiilor, este o decizie dificilă și complexă. Angajând consultanți de resurse umane bine pregătiți pentru această activitate, veți avea liniștea că aceste funcții sunt îndeplinite în mod corespunzător. Și, deși nu vă vor împinge niciodată să faceți o alegere cu care nu vă simțiți confortabil, vă vor oferi datele de care aveți nevoie pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză.

O echipă de resurse umane care are timp să se ocupe de probleme mai critice

Resursele umane sunt o funcție care necesită din ce în ce mai multă muncă în cadrul afacerii dumneavoastră. De la documente, la integrare și responsabilități lunare, sarcinile administrative ocupă adesea o mare parte din orele departamentului. Un consultant în resurse umane poate ajuta echipa dvs. de resurse umane să simplifice sarcinile care consumă timp – permițându-le să efectueze activitatea critică pentru care i-ați angajat.

Angajarea consultantului de resurse umane potrivit vă poate ajuta să raționalizați operațiunile, să creșteți gradul de implicare și satisfacție, să îmbunătățiți tacticile de recrutare și să asigurați strategii mai eficiente de păstrare a angajaților. Deși acestea sunt beneficii atractive, poate fi dificil să începeți. Aici vă putem ajuta noi.

Dacă vrei să afli informații despre un instrument care activează această aplicație într-un mod clar, pe lângă faptul că aduce oportunitatea unei evaluări mai precise, te rugăm să contactezi echipa noastră și le adresezi întrebările tale profesioniștilor noștri!